Iedere stem telt

Door Linda Engels-Strijbosch op 31 mei 2023

Teken tegen kernwapens. Stop de overvolle klassen. Meer plezier met minder vuurwerk. Allemaal burgerinitiatieven om een bepaald onderwerp voor te dragen voor behandeling in de Tweede Kamer met als doel het maken of wijzigen van een wet. Vorige week werd door zo’n burgerinitiatief het voorstel om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen besproken door de Kamerleden. De indieners van dit voorstel moesten daarvoor minstens 40.000 handtekeningen van andere burgers verzamelen. Maar dan wordt je voorstel dus besproken.

Ook in Aarle-Rixtel was ik vorige week getuige van burgers die van zich laten horen. Zo wordt er aan de Heindertweg stelselmatig verkeerd geparkeerd wat voor zeer gevaarlijke situaties zorgt. De stoep is vaak geblokkeerd, kinderen kunnen niet veilig oversteken en regelmatig wordt een rijdende auto verrast door een kind dat achter een geparkeerde auto uitkomt. Nu is er een meneer in actie gekomen die met grote oranje pionnen de hele Heindertweg heeft afgezet. Het werkt!

En dan het besluit van het college van burgemeester en wethouders om de bibliotheek in Aarle-Rixtel te sluiten en om te vormen tot een mini-servicepunt. Uit ontevredenheid met dit besluit zijn twee bibliotheekbezoekers op petities.nl een petitie gestart om de huidige bibliotheek in Aarle-Rixtel te behouden. De eerste dag werd hun petitie al ruim driehonderd keer ondertekend. Met hun handtekening geven inwoners een signaal af dat ze het niet eens zijn met de plannen van de gemeente.

Als volksvertegenwoordiger namens de PvdA vind ik het belangrijk om te weten wat er in Laarbeek speelt. En ik hoop ook dat initiatiefnemers van acties en petities ons als politiek weten te vinden. Want in een sterke democratie telt de stem van iedereen. Ga dus stemmen bij verkiezingen en laat je horen als je vindt dat de gemeenteraad belangrijke onderwerpen moet bespreken.

Linda Engels-Strijbosch,
fractievoorzitter PvdA Laarbeek

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch