Met elkaar in gesprek

Door Thom van den Brule op 20 maart 2024

Je bent in de regel politiek actief omdat je dingen beter wil maken, niet alleen voor jezelf maar juist voor anderen. Om dat goed te kunnen doen, moet je in gesprek gaan met elkaar. Dat is wat PvdA Laarbeek vorige week een aantal keren heeft gedaan. Het was prettig om te merken dat burgemeester Yves de Boer daar ook zo over denkt en dus begonnen we onze week met een kennismakingsgesprek met hem. Het was zijn verzoek om in gesprek te gaan met onze fractie en actieve leden. De burgemeester kreeg hierdoor een beeld over hoe wij onderwerpen die op de raadsagenda staan voorbereiden en hoe divers onze achterban is. Dat de burgemeester de moeite heeft genomen om kennis te maken met de Laarbeekse PvdA-afdeling wordt door ons erg gewaardeerd.

Helaas zagen we deze week ook dat er in de politieke arena van de gemeente niet altijd naar elkaar geluisterd wordt. Dat maakte onze fractievoorzitter Linda Engels-Strijbosch duidelijk in haar betoog over de “Kanaalvisie”. Bij de totstandkoming van die visie hebben burgers te weinig ruimte voor inbreng gehad en ook is een aangepaste versie van de kanaalvisie niet in een commissievergadering behandeld, terwijl de partijen juist daar ideeën en argumenten kunnen uitwisselen. Dan blijft nog de besluitvorming door de raad over en in de raadsvergadering heeft de PvdA tegen de kanaalvisie gestemd. Want ook over de inhoud van de kanaalvisie waren we ontevreden. Kort gezegd, we hebben nog geen inwoner gevonden die voorstander is van een veel te dure en onnodige brug over de Zuid-Willemsvaart.

Afgelopen zaterdag deden we met een aantal leden mee aan NLdoet om speeltuin “Octopus” in Beek en Donk weer netjes te maken. Al poetsend, schoffelend en pauzerend met een bak verse koffie en een appelflap kom je tot gesprekken over wat de mensen in de buurt bezighoudt. Het is mooi om hun betrokkenheid bij de buurt te ervaren. Ook hoorden we hun zorgen over toenemende overlast en vandalisme. Oplossingen hebben vaak tijd nodig, maar het begint met weten welke problemen er opgelost moeten worden. In de raad, in de buurt, voor onze inwoners. De ontmoetingen van vorige week hebben daaraan zeker bijgedragen. Dat geeft ons energie om door te gaan. Heeft u als inwoner een vraag of opmerking voor PvdA Laarbeek? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek.

Thom van den Brule,
afdelingsvoorzitter PvdA Laarbeek

Thom van den Brule

Thom van den Brule

Thom van den Brule is sinds oktober 2023 voorzitter van de PvdA-afdleing Laarbeek. Hij is teamleider specialistische GGZ bij Novadic-Kentron, de instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant. Thom woont in Aarle-Rixtel, is getrouwd en heeft drie zoons.

Meer over Thom van den Brule