Een goede daad voor het klimaat

Door Linda Engels-Strijbosch op 13 september 2023

Afgelopen zondag was PvdA Laarbeek op Gemert Mert. Samen met GroenLinksers waren we bij het kraampje van onze politieke collega’s uit Gemert-Bakel. We zagen de bezoekers van de braderie puffen. Want meer dan 30 graden is veel te warm, niet alleen voor mensen maar ook voor de natuur. De hitterecords deze zomer zijn niet verbroken maar verpúlverd! En zondag was de warmste 10 september ooit. Je bent geneigd om het een nazomers cadeautje te noemen, maar eigenlijk is het een bevestiging dat we echt midden in een klimaatcrisis zitten.

Wat kunnen we doen om te zorgen dat de mensheid het einde van de eeuw haalt, maar tegelijk ook zorgen dat mensen het einde van de maand financieel halen? PvdA en GroenLinks hebben daarvoor goede klimaatplannen gepresenteerd in hun gezamenlijk verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer: Een isolatieoffensief voor alle huizen, te beginnen bij de lage en middeninkomens. Reizen met het openbaar vervoer goedkoper maken. En een stop op fossiele subsidies. In Laarbeek spoort de PvdA de gemeente regelmatig aan tot actie op het gebied van duurzaamheid.

Maar ook jij kunt in actie komen. Pak vaker de fiets in plaats van de auto. Vervang stoeptegels in de tuin voor groen. Of leg een geveltuintje aan zoals bewoners van de Kapelstraat in Beek en Donk pas hebben gedaan. Hiermee gaan ze hinder van verkeerstrillingen tegen, maar deze vergroening is natuurlijk ook goed voor het klimaat. En wist je dat wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel verspillen, dat dat goed is voor ruim 33 miljoen kilo minder CO2-uitstoot? Dus heel Laarbeek doe mee aan de Verspillingsvrije Week! Met een simpele daad draag je bij aan een beter klimaat.

Linda Engels-Strijbosch,
fractievoorzitter PvdA Laarbeek

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch