Sterker met elkaar

Door Jeannette van der Sanden op 28 februari 2024

PvdA en GroenLinks werken intensief samen, want met elkaar staan we sterker. We trokken samen op in de campagne voor de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen en dat gaan we ook doen bij de Europese verkiezingen die op 6 juni gehouden worden. Wat gaan we doen? Wat zijn belangrijke thema’s? Wat voor toekomst willen we? Om daarover te praten hielden de afdelingen van PvdA en GroenLinks uit Laarbeek en Gemert-Bakel zaterdag 24 februari een goed bezochte ledenbijeenkomst.

We keken vooruit naar de komende Europese verkiezingen en dat deden we samen met Mohammed Chahim, nummer 2 op de GroenLinks-PvdA kandidatenlijst. Mohammed is sinds 2019 lid van het Europees Parlement en hij is daarvoor gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Helmond geweest. Een man met een passie voor Europa, met een rood hart en – zoals onze afdelingsvoorzitter Thom van den Brule hem introduceerde – met het hart op de tong. Mohammed sprak over boeren en de natuur, over woningbouw en de energietransitie en over veiligheid en bestaanszekerheid. Hij vertelde hoe hij als sociaal-democraat groene politiek bedrijft en waarom het belangrijk is om op te komen voor minderheden, voor jezelf mogen zijn en de rechtsstaat.

Geïnspireerd door het verhaal van Mohammed brainstormden de leden vervolgens over hoe een groen en sociaal Europa eruitziet en hoe wij daaraan een steentje kunnen bijdragen. Mijn conclusie is dat we elkaar vinden in onze gedrevenheid om maatschappelijke problemen op te lossen en mensen te helpen waar dat nodig is. Dat is overigens niet alleen zo op Europees niveau, maar ook op gemeentelijk niveau, bijvoorbeeld als het gaat om wonen, groene energie en openbaar vervoer. Ook daarom was het goed om nader kennis te maken en te horen wat er onder de leden en in onze gemeenten Laarbeek en Gemert-Bakel leeft.

Jeannette van der Sanden,
secretaris PvdA Laarbeek

Mohammed Chahim – Foto Flickr / PvdA

Jeannette van der Sanden

Jeannette van der Sanden

De van oorsprong Drunense Jeannette van der Sanden is in 2019 naar Beek en Donk verhuisd voor de liefde. Ze is sinds november 2021 secretaris van de PvdA-afdeling Laarbeek en ze ondersteunt de afdeling met veel toewijding bij verkiezingen en allerlei verenigingszaken.

Meer over Jeannette van der Sanden