In balans

Door Linda Engels-Strijbosch op 15 december 2020

Wij zijn als PvdA Laarbeek trots op de bekendmaking van de landelijke kandidatenlijst van de PvdA: bij de eerste tien kandidaten zijn er vijf vrouw. Vrouwen zijn al jaren ondervertegenwoordigd in de politiek. Zo heeft Nederland nog nooit een vrouwelijke minister-president gehad en is het merendeel van de Tweede Kamerleden man. Hoe zit dat in onze eigen Laarbeekse gemeenteraad met 2 vrouwen en 17 heren? Is de gemeenteraad dan wel een goede afspiegeling van onze samenleving? Een goede balans versterkt de lokale politiek. Ook in ons jonge gezin is balans belangrijk. Ik ben getrouwd met een hele lieve man, moeder van drie kinderen en ik werk parttime. Ik zie graag dat mijn kinderen opgroeien in een eerlijke, mooie, schone en veilige gemeente. Dat ze lekker buiten kunnen spelen in die prachtige speeltuinen die Laarbeek rijk is, dat ze op de fiets naar de bibliotheek kunnen en dat de verkeersveiligheid rondom school in orde is. En dat geldt voor alle kinderen, veilig opgroeien met gelijke kansen. Daar wil ik me graag voor inzetten, met de politiek kun je het verschil maken. Als je wilt dat er iets verandert, dan moet je je laten horen. Wie durft?

Linda Engels-Strijbosch,
(momenteel enige vrouwelijke) commissielid Ruimtelijk Domein
PvdA Laarbeek

Een cadeautip voor de feestdagen: Julia Wouters, de zijkant van de macht. Waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten…

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch