Ik heb zin in deze uitdaging!

Door Linda Engels-Strijbosch op 9 december 2021

Vorige week kozen de leden van de PvdA Laarbeek mij tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Wat een eer! Ik ben overweldigd door alle reacties, appjes, mails en berichtjes op Facebook. Ook onder werktijd in de winkel bleef ik felicitaties krijgen. Hartverwarmende lieve woorden, dank voor jullie vertrouwen. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging en ik hoop met de PvdA in de gemeente het verschil te kunnen maken voor onze inwoners. Dus ga ik met mijn team op campagne om ons plan voor een sociaal en duurzaam Laarbeek te presenteren.

PvdA Laarbeek kiest voor een verbonden samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het kan eerlijker en fatsoenlijker, juist lokaal. Daar hoort een overheid bij die de burgers niet laat vallen, maar ondersteuning biedt als dat nodig is. De crisis heeft laten zien dat er te veel verdeeldheid en ongelijkheid is in ons land. Ook in onze dorpen en wijken is dat voelbaar. Een betaalbare woning, werken voor een fatsoenlijk salaris, het krijgen van zorg of een steuntje in de rug als je dat nodig hebt: het is voor veel mensen onzeker geworden en dat moet anders!

Als lokale politiek kunnen we de voorwaarden scheppen voor een sociale, schone en veilige gemeente. Voor een gemeente waarin kinderen zonder vrees en zonder armoede opgroeien, waarin mensen een betaalbare woning kunnen vinden en waarin iedereen gelijke kansen heeft. Daar ga ik me voor inzetten.

Linda Engels-Strijbosch,
lijsttrekker PvdA Laarbeek

Dit stukje is ook verschenen in DeMooiLaarbeekKrant van 9 december 2021.
Foto: Joost Duppen.

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch