Goede voornemens

Door Linda Engels-Strijbosch op 11 januari 2023

Afvallen. Een maand geen alcohol. Meer bewegen. Elk jaar rond de jaarwisseling is het raak: goede voornemens worden uitgesproken. Veel mensen beloven te stoppen met roken, minder vlees te eten of een sportschoolabonnement af te sluiten. De traditie van goede voornemens bestaat al lang. Ook politici en politieke partijen hebben goede voornemens. Een van de redenen waarom ik me in de politiek ben gaan verdiepen, is om de politiek beter te begrijpen. Het begon met lid worden van de PvdA, af en toe een achterbanvergadering bezoeken en verkiezingscampagne voeren. Vervolgens raakte ik geïnspireerd door andere leden en volgde ik de cursus Politiek Actief. Na een tijdje commissielid Ruimtelijke Zaken te zijn geweest, ben ik nu raadslid in Laarbeek. Zo draag ik mijn steentje bij aan de leefbaarheid van onze gemeente.

Mijn ‘politieke’ voornemen is om het beleid en politieke onderwerpen beter begrijpelijk te maken voor onze inwoners. Want ik zie een kloof tussen de (van achter het bureau bedachte) ‘systeemwereld’ en de gewone ‘leefwereld’ van de mensen. Ook ik worstel vaak met politieke vaktaal, afkortingen en ambtelijke termen. Ik heb me daarom voorgenomen om politieke keuzes goed uit te leggen. Van onze partij mag u verwachten dat wij onze sociaaldemocratische waarden als uitgangspunt nemen voor onze keuzes. Meer dan ooit zijn deze waarden in het geding. Onze basisvoorzieningen zoals wonen en energie staan onder druk. En belangrijker dan ooit is het dat u zich laat horen door te gaan stemmen. Ook bij de komende provinciale verkiezingen en waterschapsverkiezingen doet de PvdA mee. Er valt echt iets te kiezen!

Wilt u zelf een kijkje nemen achter de schermen van de lokale politiek en misschien actief worden in de Laarbeekse politiek? Meld u dan vlug aan voor de cursus Politiek Actief die deze maand start en bestaat uit vier avondbijeenkomsten in januari en februari. Inwoners van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout kunnen gratis aan de cursus deelnemen.

Linda Engels-Strijbosch,
fractievoorzitter PvdA Laarbeek

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch