Een nieuwe balans in Brabant

Door Hans Strijbosch op 22 februari 2023

Ik heb de afgelopen jaren veel gedaan voor de politiek in Laarbeek. Maar ook de Brabantse politiek laat mij niet onberoerd. Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en ik hoop dat er veel mensen naar de stembus gaan en kiezen voor een sociaal Brabant voor iedereen. Dat is het Brabant dat de PvdA voor ogen heeft. We staan voor grote uitdagingen in Laarbeek op het gebied van woningbouw, energie en bereikbaarheid. De provincie kan hierin veel voor ons betekenen! Deze tijd vraagt om scherpe keuzes en eerlijk delen. Keuzes voor Brabanders en niet alleen industrie. Keuzes voor gezondheid en niet alleen economie. Keuzes voor goed openbaar vervoer en bereikbaarheid van voorzieningen als scholen en ziekenhuizen, voor de stad én het platteland. Dat vraagt om een sterke sociale politiek.  

In Brabant gaan de verkiezingen wat de PvdA betreft over een nieuwe balans, over eerlijk delen. Zoals een eerlijke verdeling op de woningmarkt. Het is niet normaal dat alleen Brabanders die twee of drie keer modaal verdienen een huis kunnen kopen en dat de wachtlijsten voor sociale huur soms oplopen tot boven de 10 jaar. De PvdA wil daarom een provincie die nu in actie komt. Door grootschaliger bouwvergunningen af te geven aan gemeenten. Of door Brabantbreed prefab-woningen aan te kopen. Dat kan ook de woningbouw in Laarbeek versnellen en betaalbaar houden. Het is ook tijd voor een goede balans tussen natuur en gezondheid aan de ene kant en economische groei aan de andere kant. Het is niet normaal dat de luchtkwaliteit in Brabant veel slechter is dan in de meeste andere provincies en dat Brabanders hierdoor ziek worden en eerder doodgaan. De PvdA wil in de provincie het klimaat dan ook de prioriteit geven die het verdient en werken aan een gezonde toekomst voor Brabant.  

Onder leiding van lijsttrekker Ward Deckers is het doel om als PvdA samen met GroenLinks de grootste te worden in de Provinciale Staten. Dan kunnen we Brabant sociaal en duurzaam maken voor iedereen. Wil je op 15 maart op mij stemmen, dat kan ook! Ik sta bij de PvdA als lijstduwer op plek 28.

Hans Strijbosch,
oud-raadslid PvdA Laarbeek

Hans Strijbosch

Hans Strijbosch

Hans Strijbosch is sinds maart 2024 penningmeester van de PvdA-afdeling Laarbeek. Hij was van 2006 tot 2010 en van 2014 tot 2022 raadslid voor de PvdA in Laarbeek. Na maar liefst 12 jaar raadslid te zijn geweest heeft hij in maart 2022 afscheid genomen van de raad.

Meer over Hans Strijbosch