Door Hans Strijbosch op 30 maart 2022

Bedankt, het was een voorrecht

 foto: Joost Duppen

Na vele jaren in de politiek en twaalf jaar in de gemeenteraad is het voor mij tijd om te stoppen. Als eenmansfractie was het niet altijd gemakkelijk, maar met steun van de commissieleden, het bestuur en de trouwe achterban heb ik onze visie goed over het voetlicht kunnen brengen. Veel heb ik ook gehad aan onze voormalige wethouder Greet. Jaren hebben we samen opgetrokken in de raad en in de PvdA, en dat koester ik nog steeds. Trots ben ik op de nieuwe lichting die het stokje overneemt en zo de continuïteit van onze sociaaldemocratische partij waarborgt. Supertrots ben ik op mijn dochter Linda die het aandurfde om lijsttrekker te worden en die de partij op een voortreffelijke manier door de campagne heeft geleid! Van de zittende partijen hebben we procentueel de meeste winst geboekt. Een mooi resultaat.

Ik ben blij dat ik in de raad een bescheiden steentje heb kunnen bijdragen aan een eerlijk en sociaal Laarbeek en dat ik in goede sfeer met veel fijne mensen mocht werken. Ik dank de raadsleden en wethouders voor de intense discussies die we voerden over voorstellen ten behoeve van de inwoners van Laarbeek. Want daar doen we het tenslotte voor. Het ambtenarenapparaat, met Jolanda voorop, heeft altijd gezorgd voor duidelijke nota’s en voorstellen waardoor de raad zijn taken goed kon uitoefenen. En dan onze burgemeester, zijn bevlogenheid is voor mij een stimulans geweest. Frank, het was mij een waar genoegen. Een woord van dank ook voor de griffie, Lieveke en John, die altijd zorgde voor goede ondersteuning en speciaal René die altijd klaarstond en geen telefoontje onbeantwoord liet. De vele moties en amendementen die ik indiende vervolmaakte jij met de juiste tekst en juridische toetsing. Mijn waardering hiervoor is groot.

Tot slot wil ik het thuisfront bedanken. Met een drukke baan en het raadswerk was het voor Ingrid niet altijd gemakkelijk, zij moest het thuis met de kinderen maar allemaal opvangen. Zeker als ik in het weekend ook nog eens naar een congres of regiobijeenkomst moest. Maar dat wordt nu anders. Het is tijd voor een jonge generatie met een frisse en eigentijdse kijk op de samenleving. Bij mijn afscheid van de raad afgelopen maandag werd ik benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, een hele eer. Het was een voorrecht om de PvdA te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Laarbeek!

Hans Strijbosch

Hans Strijbosch

Hans Strijbosch

Hans Strijbosch is sinds maart 2024 penningmeester van de PvdA-afdeling Laarbeek. Hij was van 2006 tot 2010 en van 2014 tot 2022 raadslid voor de PvdA in Laarbeek. Na maar liefst 12 jaar raadslid te zijn geweest heeft hij in maart 2022 afscheid genomen van de raad.

Meer over Hans Strijbosch