Speeltuin als ontmoetingsplek

Door Linda Engels-Strijbosch op 13 juli 2022

De nieuwe speeltuin D’n Ekker aan het Terlingenplein in Aarle-Rixtel is officieel geopend. De speeltuin is de derde van Stichting Speelplezier Aarle-Rixtel en lijkt een beetje op de Lijster en Strijp maar is toch weer anders. Het is een plein met veel bomen en het heeft een parkachtig karakter. De speeltuin is een mix van natuurlijke materialen. Er is ruimte voor sport en een avonturenplek met zand en een waterpomp. Bij de opening van de speeltuin afgelopen zondag zijn mijn kinderen van 8, 6 en 3 jaar oud razendenthousiast. Ze willen de hele middag in de speeltuin blijven.

Mijn vrienden die buiten Laarbeek wonen zorgen ervoor dat ik me realiseer hoe bijzonder dit is. Ze zijn jaloers dat we zoveel mooie speelplekken in het dorp hebben, dat hebben veel andere gemeenten niet. Daar mogen wij in Laarbeek trots op zijn! De gemeente Laarbeek heeft vorig jaar een speelruimteplan opgesteld om te zorgen voor aantrekkelijke speelplekken van hoge kwaliteit, waarbij betrokkenheid van de inwoners van planvorming tot uitwerking belangrijk is. Dat is hoe de PvdA het graag ziet: samenwerken mét de inwoners van Laarbeek, vóór de inwoners van Laarbeek. Speeltuin D’n Ekker is het resultaat van een goede samenwerking tussen werkgroep Terlingenplein, de gemeente, buurtbewoners, vrijwilligers en sponsors. Bij de aanleg van de speeltuin is ook rekening gehouden met het klimaat. Onder de speeltuin zit namelijk een waterberging, zo hebben hevige regenbuien minder grip op de omgeving. Tegelijkertijd is zo’n waterreserve goed voor de natuur in droge tijden. Met het vrijgekomen zand is de speelheuvel met tunnel gemaakt. Bovenop staat een speelkasteel. De kinderen kunnen er heerlijk ravotten. Maar de speeltuin is ook een plek geworden waar mensen elkaar ontmoeten. Als het aan mijn kinderen ligt, zal ik er de komende tijd veel te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten. Want als volksvertegenwoordiger houd ik me niet alleen bezig met vergaderen met de gemeenteraad, ik ga ook heel graag in gesprek met mensen op straat.

Linda Engels-Strijbosch,
fractievoorzitter PvdA Laarbeek

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch