Een hete politieke zomer

Door Jeannette van der Sanden op 12 juli 2023

Het was een spannende laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Een belangrijke vergadering, want de kadernota moest vastgesteld worden. Daarin staan de politieke wensen van de gemeente voor het volgend jaar en de kosten die daarbij horen. Een spannende vergadering, want ons raadslid Linda Engels-Strijbosch deed nog een ultieme poging om de bibliotheek in Aarle-Rixtel hoog op het wensenlijstje te krijgen. Samen met het CDA diende de PvdA daarvoor een amendement in met het verzoek om extra tijd en geld om de bieb in Aarle-Rixtel te redden. Dat voorstel werd ook gesteund door Ouderen Appèl-Hart voor Laarbeek, maar daarmee kreeg het niet genoeg stemmen om overgenomen te worden. Een teleurstelling voor Linda, dat zag de burgemeester ook. Hij gaf haar in de vergadering dan ook complimenten omdat ze zo hard haar best heeft gedaan voor de bibliotheek. Die complimenten kan Linda in haar zak steken. Maar daar doet ze het niet voor. “Ik doe het voor de inwoners van Laarbeek en met name voor de jongste onder ons, de kinderen. Die er zelf geen stem in hebben, maar op wie het besluit wel de grootste impact heeft. En er zijn zoveel mensen die zich geroerd hebben. Er is gewoon niet geluisterd.”

Het zomerreces is een tijd om bij te komen van teleurstellingen en om nieuwe energie op te doen. Maar door de val van het kabinet kan het politiek gezien wel eens een drukke zomer worden. PvdA en GroenLinks raadplegen deze week hun leden over het voeren van een gezamenlijke kandidatenlijst en verkiezingsprogramma bij de Tweede Kamerverkiezingen die gaan komen. Ze willen samen pleiten voor een sociale en groene koers voor het land. De PvdA Laarbeek hoopt dat dat gaat lukken. Landelijk kiezen voor eerlijk delen betekent dat er ook bij ons in Laarbeek meer kans is op sociale oplossingen voor de problemen van mensen. Dat mensen rond kunnen komen van hun geld en dat wonen weer betaalbaar wordt. Dat de bus blijft rijden en dat er geïnvesteerd wordt in een schone economie. Het wordt een hete politieke zomer, maar dat vooruitzicht geeft ons energie. Namens de PvdA Laarbeek wens ik iedereen een fijne zomer.

Jeannette van der Sanden,
secretaris PvdA Laarbeek

Jeannette van der Sanden

Jeannette van der Sanden

De van oorsprong Drunense Jeannette van der Sanden is in 2019 naar Beek en Donk verhuisd voor de liefde. Ze is sinds november 2021 secretaris van de PvdA-afdeling Laarbeek en ze ondersteunt de afdeling met veel toewijding bij verkiezingen en allerlei verenigingszaken.

Meer over Jeannette van der Sanden