Een half jaar raadslid

Door Linda Engels-Strijbosch op 7 oktober 2022

Een half jaar geleden werd ik door jullie gekozen als gemeenteraadslid. Na mijn officiële installatie volgde een introductiedag bij de gemeente en heb ik meegedaan aan de Wibaut-leergang voor net gekozen PvdA-politici. Daarna waren er een aantal onderhandelingsgesprekken waarvan de uitkomst was dat de PvdA in de oppositie terechtkwam. Ik ging voor het eerst mee op raadsexcursie en voor het eerst mee met het raadsuitstapje. Zodoende kon ik een kijkje nemen bij de  rioolwaterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel en in het Museum Klok & Peel in Asten. Verder bestaat dit half jaar uit maar liefst zes raadsvergaderingen, vier vergaderingen van het presidium, drie thematische raadsavonden en twee raadsbrede bijeenkomsten. Wie denkt dat dit het is, heeft het mis. Er zijn nog vergaderingen met de PvdA-achterban, commissievergaderingen en ik ben heel wat uren zoet met het lezen van allerlei stukken.

Dat is veel werk, zeggen de meeste mensen. Maar ik vind het een bevoorrechte positie. Je hebt als raadslid namelijk ook de mogelijkheid om iets te veranderen. Politiek is het creëren van een toekomst, hoe jij zou willen dat die eruit komt te zien. Ik heb daar een duidelijke kijk op en probeer daarvoor ook door de ogen van een ander te kijken. De contacten die ik heb met mensen via mijn werk, op het schoolplein van de kinderen en bijvoorbeeld op een buurtfeest zijn daarbij zeer waardevol. Want de wereld verander je niet in je eentje, maar samen. Ik heb veel plezier in het raadswerk en ik ben dan ook erg gemotiveerd om me de komende tijd verder in te zetten voor de inwoners van onze gemeente. Op naar het volgende half jaar!

Linda Engels-Strijbosch,
fractievoorzitter PvdA Laarbeek

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch