De pride-maand is van ons allemaal

Door Jeannette van der Sanden op 29 juni 2022

Waarom ik een Laarbeeks stukje over lhbti’ers wil schrijven? Omdat wie ik ben en hoe ik me voel ook beïnvloed wordt door wat er buiten Laarbeek en ook buiten Nederland gebeurt, in dit geval in Oslo. Daar vond afgelopen weekend een aanslag plaats bij een homobar. Dat raakt de lhbti-gemeenschap. Dat raakt de mensen in Oslo. Maar het raakt ook mij en andere Laarbekenaren.

Het is pride-maand en die is van ons allemaal. Deze maand liep ik mee in de pride walk op de landelijke Roze Zaterdag in Rotterdam om te laten zien dat iedereen er mag zijn. Ook als je niet bij de regenboogfamilie hoort kun je je steentje bijdragen aan een veilig klimaat voor lhbti’ers. Sluit je als leerling aan bij de GSA op jouw school of zet zo’n Gay Straight Alliance op. Doe als ouder je mond open als er op de voetbalclub van je kind met ‘homo’ gescholden wordt. Zorg als directeur van het verzorgingshuis dat roze ouderen niet terug de kast in hoeven als ze bij jou komen wonen. Sta er als gemeenteambtenaar voor open dat het te trouwen koppel misschien geen heteropaar is.

Waarom ik dit stukje wilde schrijven? Omdat ik hoop dat we in Laarbeek een veilige omgeving bieden voor kinderen en jongeren om uit de kast te komen, of ze nu l, h, b, t of i zijn en of ze nou uit Lieshout, Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Mariahout of Oslo komen. Omdat ik het iedereen gun om zichzelf te kunnen zijn. Hijs de regenboogvlag en rol de roze loper uit.

Jeannette van der Sanden,
secretaris PvdA Laarbeek

 

Jeannette van der Sanden

Jeannette van der Sanden

De van oorsprong Drunense Jeannette van der Sanden is in 2019 naar Beek en Donk verhuisd voor de liefde. Ze is sinds november 2021 secretaris van de PvdA-afdeling Laarbeek en ze ondersteunt de afdeling met veel toewijding bij verkiezingen en allerlei verenigingszaken.

Meer over Jeannette van der Sanden