De kinderen van nu

Door Linda Engels-Strijbosch op 6 april 2022

Aquarel van Aimée (10 jaar) waarop twee kinderen aan de aarde trekken

Ik schiet iedere keer vol als ik de gruwelijke beelden van de oorlog op het journaal zie, maar ik probeer me ook op de positieve dingen te richten. Overal zijn acties op touw gezet voor Oekraïne. Ook lokaal zijn er veel mooie initiatieven, van opvang, tot geld inzamelen en spullen doneren. In Laarbeek vangt het missieklooster Heilig Bloed een aantal Oekraïense vluchtelingen op en gastgezinnen bieden ruimte aan Oekraïense logees. Wat mij vooral opvalt is de grote betrokkenheid van onze jongste inwoners. Je hebt ze vast wel gezien in je dorp, kinderen die lege flessen inzamelen voor statiegeld, die aan de deur komen met zelfgebakken koekjes of met andere sponsoracties.

Hier in Aarle-Rixtel hebben een aantal meiden voor de ingang van de lokale supermarkt gestaan om kaarsen te verkopen. Verder ben ik ondertussen in het bezit van een aantal prachtige door Floor gemaakte sleutelhangers, poppetjes in de kleuren van de vlag van Oekraïne, blauw en geel. Mijn nichtjes van 7 en 10 jaar maakten afgelopen week zelf stickers. Stickers met daarop de Oekraïense vlag en teksten als ‘Help Oekraïne’, ‘Stop Poetin’ en ‘Go Zelensky’. Die stickers plakten ze op prullenbakken zodat mensen ze zouden zien en zouden gaan nadenken.

Ik heb bewondering voor deze jonge activisten. Ze hebben een open blik, kijken over grenzen heen en hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel. De kinderen van nu zijn de leiders van morgen. Laten we deze kinderen dan ook datgene bieden wat ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke volwassenen. Als PvdA-raadslid wil ik me zeker ook voor de jeugd in gaan zetten. Voor goed onderwijs, voor voorzieningen als de bibliotheek en voor jeugdzorg. Voor nu, dank je wel Floor, Aimée, Milou, meiden met de kaarsen en al onze jongste Laarbeekse inwoners die een bijdrage hebben geleverd. Jullie geven me hoop.

Linda Engels-Strijbosch,
raadslid PvdA Laarbeek

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch

Linda Engels-Strijbosch is sinds maart 2022 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Laarbeek. Ze woont in Aarle-Rixtel waar ze ook geboren en getogen is. Ze heeft aan de Fontys Hogeschool de opleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en ze heeft een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd.

Meer over Linda Engels-Strijbosch