Schuldenhulp en zorgcowboys (commissie sociaal domein 27 okt.)

Door Dirk-Jan Gloudemans op 2 november 2020

In de vergadering van de commissie Sociaal Domein zijn een paar belangrijke zaken aan de orde geweest die de burger direct kunnen treffen.

De raadsinformatiebrief vroegtijdige signalering schulden gaf aanleiding tot vragen. Als PvdA vinden we 5 personen/gezinnen per maand wel heel erg magertjes om te bezoeken. Daarnaast maakten we ook de opmerking dat de gemeente haar eigen bron de BSOB (Belastingsamenwerking Oost-Brabant) kon inzetten om de personen op te sporen die hiervoor in aanmerking komen. De wethouder gaf aan hiernaar te gaan kijken.

De GR Peelgemeenten hield een presentatie over zorgcowboys en welke maatregelen er genomen worden om te voorkomen dat zorgverleners onrechtmatige winsten maken. Na afloop van deze presentatie was het duidelijk dat GR Peelgemeenten er serieus werk van maakt om dat te voorkomen. Als PvdA hebben we er alle vertrouwen in dat de ingeslagen weg voldoende houvast biedt om misbruik te voorkomen.

Het laatste agendapunt is iets wat de PvdA aan het hart gaat.  Het beschikbaar stellen van een lening aan de Kredietbank Nederland (KBN) voor Voorziening Kleine Schulden. Omdat het om een lening gaat zou het de gemeente normaal geen geld hoeven te kosten.

De commissievergadering is hier na te luisteren.

Dirk-Jan Gloudemans

Dirk-Jan Gloudemans

Dirk-Jan is commissielid voor de PvdA in de gemeente Laarbeek. Hij is geboren en getogen in Eerde onder de rook van Veghel. Hij studeerde chemie aan de Fontys in Eindhoven. In 1988 kwam hij naar Beek en Donk, trouwde met José en vindt het leven in dit dorp geweldig.

Meer over Dirk-Jan Gloudemans