Beter busvervoer in Laarbeek

Door Dirk-Jan Gloudemans op 1 maart 2023

Ik droom van goed openbaar vervoer in onze regio. Naar Eindhoven is nog een beetje te doen overdag, al betekent het voor de meeste inwoners wel een kwartiertje fietsen naar de dichtstbijzijnde bushalte. Ongeveer een jaar geleden begonnen de problemen met de busverbinding tussen Laarbeek en Eindhoven. Eerst waren er flinke vertragingen in de avond op station Eindhoven. En daarna ging de zomerdienstregeling in waarbij lijn 321 er zomaar uitgehaald werd. Voor de reizigers op deze lijn was dat een drama. Het gevolg was een overvolle bus 322 die eens in het half uur rijdt, maar die tot Nuenen niemand meer meeneemt zodat veel Fontys-studenten het nakijken hadden. Ik hoor ook verhalen van Gemertse scholieren die niet meer fatsoenlijk met de bus naar hun school in Boxmeer of Eindhoven kunnen door het schrappen in de dienstregeling. Laat ik het maar niet hebben over de kaartjes die onbetaalbaar dreigen te worden.

Het busvervoer in de regio staat onder druk. De PvdA Laarbeek vindt dat zorgelijk. Want de bus is er om naar de dokter te gaan, om familie en vrienden te bezoeken en om naar je werk of studie te reizen. Goed openbaar vervoer zien we als een voorwaarde voor mensen om mee te kunnen doen in de samenleving. Elk dorp in Brabant moet bereikbaar zijn met de bus! Gelukkig wil de PvdA in de provincie dat ook.  Zij willen dat er niet alleen naar het rendement van buslijnen wordt gekeken, maar dat ook het maatschappelijk belang van openbaar vervoer meegewogen wordt. PvdA Laarbeek vindt het ook positief dat ze de gemeentes meer willen betrekken bij het zoeken naar oplossingen voor het busvervoer.

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Met een stem voor de PvdA kies je voor een bereikbaar Brabant waarin iedereen mee kan doen. Waarin je woonplaats of het geld in je portemonnee geen belemmering is om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Ik zie het voor me: bussen die op tijd komen, betere omstandigheden voor werknemers in het ov en een betaalbaar buskaartje. Dat vind ik sociaal voor iedereen. Met een sterke PvdA in de provincie kan mijn droom over goed openbaar vervoer werkelijkheid worden.

Dirk-Jan Gloudemans,
commissielid PvdA Laarbeek

Dirk-Jan Gloudemans

Dirk-Jan Gloudemans

Dirk-Jan is commissielid voor de PvdA in de gemeente Laarbeek. Hij is geboren en getogen in Eerde onder de rook van Veghel. Hij studeerde chemie aan de Fontys in Eindhoven. In 1988 kwam hij naar Beek en Donk, trouwde met José en vindt het leven in dit dorp geweldig.

Meer over Dirk-Jan Gloudemans