Kiezen voor de toekomst

15 november 2023

De verkiezingen staan voor de deur en jouw stem maakt het verschil. Jij kunt kiezen voor een groener en socialer Nederland. De verkiezingen op 22 november zijn spannender dan ooit en GroenLinks-PvdA wil de grootste partij worden. Want als dat niet gebeurt, bestaat de kans dat we er een rechtsere regering voor terugkrijgen. Willen we dat de inkomensongelijkheid in Nederland groter wordt of verhogen we eindelijk het minimumloon? Willen we morrelen aan het recht op abortus of staan we pal voor vrouwenrechten? Willen we het klimaatbeleid ‘op pauze’ of gaan we grote vervuilers eerlijk belasten en kiezen we voor de toekomst? Wij kiezen dat laatste.

GroenLinks-PvdA vindt dat iedereen een stevige basis in het leven hoort te hebben, in Nederland, in Noord-Brabant en in Laarbeek. Daarbij horen voldoende inkomen, een betaalbare woning en een gezonde leefomgeving. De verhoging van het minimumloon naar 16 euro zullen mensen in Laarbeek merken in hun portemonnee, ook als je een uitkering hebt of AOW ontvangt. En ook hier zijn we blij als de overheid weer gaat zorgen voor voldoende woningen voor jong en oud. GroenLinks-PvdA wil de Brabantse natuur beschermen en investeren in een duurzame economie, bijvoorbeeld in Brainport Eindhoven. De doorrekening van de planbureaus van het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA laat zien dat onze plannen niet alleen idealen zijn, maar ook haalbaar en betaalbaar. De plannen zorgen bovendien voor een kleiner overheidstekort en meer werkgelegenheid.

Op 22 november staat de toekomst van Nederland op het spel. Deze verkiezingen zijn de kans om onze plannen echt uit te kunnen voeren. Samen kan het. Daarom is het belangrijk om volgende week woensdag GroenLinks-PvdA te stemmen. Zodat we kiezen voor een leefbare toekomst voor onszelf en toekomstige generaties.

PvdA Laarbeek & GroenLinks Laarbeek Gemert-Bakel