Gehoord worden

Door Thom van den Brule op 29 november 2023

Op 22 november voelde de kiezer zich genoodzaakt om een noodsignaal af te geven. Ook in Laarbeek werd de PVV de grootste partij. Natuurlijk hadden wij gehoopt dat meer kiezers op ons zouden stemmen, maar we begrijpen het signaal van onvrede. De PvdA hamerde er de afgelopen jaren niet voor niets op dat er stappen gezet moeten worden voor meer sociale huurwoningen, voor het klimaat en voor bestaanszekerheid. Hier zullen we voor blijven ijveren.

De oplossingen voor die thema’s zijn in de afgelopen jaren door Rutte en co alleen maar vooruitgeschoven. Dat heeft zeker bijgedragen aan de winst van partijen die een makkelijke oplossing presenteren en een makkelijke zondebok aanwijzen. Een partij met een verkiezingsprogramma dat tegen de grondwet ingaat bleek toch aanlokkelijk voor kiezers. Niet omdat de kiezer anderen uit wil sluiten, dat kan ik niet geloven, maar omdat mensen gehoord willen worden. Dat zijn ook Laarbeekenaren die zorgen hebben omdat ze niet rond kunnen komen of omdat ze geen woning kunnen vinden. Naar die zorgen moeten we luisteren, met die mensen moeten we het gesprek aangaan, anders komen we als samenleving verder van elkaar af te staan.

De extreme punten uit het verkiezingsprogramma van de PVV baren ons zorgen. Want het mag niet uitmaken wat je geloof is, waar je vandaan komt, wat je gender is of van wie je houdt. We voelen daarom een grote opdracht: We moeten pal staan voor iedereen die zich afvraagt: heb ik nog wel een plek in deze samenleving? Het antwoord van de PvdA daarop is ja. Bij ons hoort iedereen erbij.

Gelukkig hebben ook veel kiezers gekozen voor GroenLinks-PvdA. We zijn de tweede partij van Nederland geworden en in Laarbeek kreeg GroenLinks-PvdA ook meer stemmen dan bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. We zijn gegroeid en PvdA Laarbeek zal zich lokaal dus met nog meer kracht inzetten voor een sociale en groene toekomst en voor een Laarbeek waarin niemand uitgesloten wordt.

Thom van den Brule,
voorzitter PvdA Laarbeek

 

Thom van den Brule

Thom van den Brule

Thom van den Brule is sinds oktober 2023 voorzitter van de PvdA-afdleing Laarbeek. Hij is teamleider specialistische GGZ bij Novadic-Kentron, de instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant. Thom woont in Aarle-Rixtel, is getrouwd en heeft drie zoons.

Meer over Thom van den Brule