Rapport PGB opiniërende verkenning

Door Cockie van Oosterhout op 28 juni 2016

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor drie grote taakgebieden in het sociale domein, ook het persoonsgebonden budget (pgb) valt daaronder. Afgelopen maanden hebben de PvdA-ombudsteams in de regio Eindhoven-Helmond een gezamenlijke verkenning uitgevoerd om zicht te krijgen op hoe het in de praktijk gaat met de pgb’s.

De verkenning richt zich op de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Laarbeek, Someren-Asten, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. De centrale vraag bij het onderzoek is: Hoe wordt de decentralisatie in de diverse gemeenten in praktijk gebracht, wat gaat er goed, welke kritische punten zijn er?

Download het volledige rapport: http://tinyurl.com/rapport-pgb

 

Cockie van Oosterhout

Cockie van Oosterhout

Cockie is vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Samen met enkele ouders heeft ze ook het Autisme Informatiecentrum in Helmond opgezet, waar ze lotgenotencontactavonden in de regio de Peel organiseert. Verder is ze vrijwillig actief als cliëntondersteuner WMO bij Stichting ViERBINDEN in de gemeente Laarbeek. Cockie is secretaris geweest van de PvdA-afdeling Laarbeek. “Ik help

Meer over Cockie van Oosterhout